Top-2000 kerkdienst in Hattem

L1310312In Hattem wordt opnieuw een Top2000-dienst gehouden. Dit keer op zondag 30 december met als thema ‘Alleen samen’. Plaats van samenkomst is de Emmaüskerk van de Protestantse Gemeente in Hattem. Wie er vaker bij was, komt ook een goede oude bekende tegen: de band Basil uit Kampen, die de dienst muzikaal begeleidt.

Het thema ‘Alleen samen’ biedt veel aanknopingspunten voor een mooie invulling, deelt de voorbereidingscommissie mee. Zo kunnen mensen er voor kiezen om samen met anderen op te trekken, maar komt het ook voor dat mensen die deel uitmaken van een gemeenschap het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan. Basil zal muzikaal op dit thema inspelen, zowel solo als begeleidend.

Ook dominee Wim Hortensius (op piano) en Thoby Liefers (op trompet) zullen een paar keer met de band meespelen. Enkele nummers die vanaf het beamerscherm kunnen worden meegezongen zijn: ‘Niemand in de Stad’ van De Dijk en ‘Chasing Cars’ van Snow Patrol.

L1310305Hortensius zal in zijn overweging aandacht besteden aan het verhaal in de Bijbel waarin een vrouw de mantel van Jezus aanraakt met een heilig geloof in genezing. Ook wordt er een video vertoond van mede-organisator Marco Blanker, die Maarten van der Weijden medisch begeleidde op diens memorabele zwemtocht door Friesland.

Verder is er in het programma tijd ingeruimd voor gebed en de mogelijkheid om voor iemand of meerdere mensen een kaarsje aan te steken, terwijl James Taylor en/of Carole King op de achtergrond een bij dit moment passend nummer zingen.

De opbrengst van de collecte gaat naar KWF Kankerbestrijding, het goede doel van ook langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden.

De Top2000-dienst begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend is er nog gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de ontmoetingsruimte naast de kerkzaal, met voor iedereen een hapje en een drankje.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, PKN met de tags , , , . Bookmark de permalink.