Taizé-viering in Andreaskerk Hattem

A3 Poster jpegZaterdagavond 24 november 2018 om 19.30 is er een Taizé-viering in de Andreaskerk, Markt 2 te Hattem. Dit keer met medewerking van de harpiste Regina Ederveen terwijl de pianobegeleiding wordt verzorgd door ds. Wim Hortensius. Wie mee wil werken aan de muzikale voorbereiding van de dienst is al om 16.00 uur welkom.

De viering wordt gehouden volgens de karakteristieken van de gebedsvieringen in de kloostergemeenschap in het dorp Taizé in Frankrijk. Er worden meditatieve liederen gezongen in verschillende talen en deze worden begeleid door harp en piano. De melodieën zijn eenvoudig en goed mee te zingen. De kerk is sfeervol verlicht met  kaarslicht. Naast de liederen zal er een korte overdenking zijn, ruimte voor stilte, meditatief gebed en de mogelijkheid om een lichtje aan te steken. Bijzonder om te beleven.

Om de liederen meerstemmig te kunnen zingen zal een gelegenheidskoor de liederen repeteren op zaterdagmiddag 24 november vanaf 16.00 uur.
Opgave voor dit koor is mogelijk via  hortensiusw@gmail.com. De viering zelf duurt van 19.30 tot ongeveer 20.15 uur. Toegang is gratis, wel vindt een collecte plaats.

Dit bericht is geplaatst in PKN met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.