NPB-viering met elementen uit synagogedienst

Hebt u zich wel eens afgevraagd wat er op zaterdagochtend tijdens een dienst in de synagoge gebeurt? Op zondag 19 augustus kunt u daarvan een indruk krijgen. Vrijzinnig Hattem wil nu en dan het oor te luisteren leggen bij andere geloofstradities. Ditmaal is dat het Jodendom.

In alle Sjabbat-vieringen over de hele wereld wordt op de zaterdagochtend eenzelfde gedeelte gelezen uit de Tora (de eerste vijf boeken van het Oude Testament). De zaterdagochtend vóor die 19e augustus is dat Deuteronomium 16:18 – 21:9. Daar gaat het over Recht en Rechtvaardigheid, een thema van alle tijden dus, en ook nu actueel. Gelovige Joden komen naar hun synagoge om zélf, samen met anderen, gebeden te zeggen en gedeeltes uit de Tora in het Hebreeuws te horen lezen (met een vertaling bij de hand).

In Hattem zullen die teksten een dag later ook gelezen worden, een keuze daaruit althans. De heer Wim Neevel, voorzitter van de Stichting Judaica Zwolle zal deze bijeenkomst vormgeven. Drie leden van Vrijzinnig Hattem werken mee aan het lezen van teksten. Na afloop is er ruimte voor vragen. Iedereen is hartelijk welkom Zondag 19 augustus 10.15 uur Vrijzinnig Hattem in De Notenhof Sparrenlaan 3a, Hattem www.vrijzinnigen-hattem.nl

Dit bericht is geplaatst in NPB met de tags , . Bookmark de permalink.