Kerstconcert DEV in Open Poort

Woensdag 19 december om 20 uur hoopt het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ een kerstconcert te geven in De Open Poort te Hattem.

In het programma voor dit jaar is samenzang van bekende kerstliederen ingeruimd naast koorzang. De bekende organist Harm Hoeve zal deze samenzang feestelijk begeleiden en krijgt ondersteuning hierbij van Dick Post op trompet. Deze laatste is eerste trompettist bij de Chr. Muziekvereniging te Hattem.

Ook is er medewerking van de sopraan Esther Kouwenhoven. Esther studeerde in 2018 af bij Lena Lootens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze was soliste in Bach’s Matthäus-Passion, Hohe Messe en Magnificat, Gloria van Vivaldi, Carmina Burana van Orff en Mozart’s Requiem en Krönungsmesse. Esther heeft gewerkt met dirigenten als Bart van Reyn, Paul Dombrecht en Geert van den Dungen. In 2018 was ze finaliste in de wedstrijd ‘Les Nouveaux Talents de l’Art lyrique’ en won ze de derde prijs in de internationale ‘Bell’Arte’ zangwedstrijd. Haar liedrepertoire bestaat uit verschillende liedcycli van o.m. Debussy, Schubert en Schumann. Tijdens dit concert zingt zij samen met het koor enkele werken maar ook solistisch van Händel ‘I know, that my Redeemer liveth’ met begeleiding van Harm Hoeve op piano die ook elke samenzang zal inleiden met een improvisatie.

DEV heeft een koorprogramma samengesteld bestaande uit oude, bekende Nederlandstalige kerstliederen, het werk ‘Waar is de nieuwgeboren Koning’ van Felix Mendelssohn – ‘For unto us a child is born’ uit de Messiah van Händel en Engelse traditionals.

Het concert wordt afgesloten met koor- en samenzang en zoals altijd het “Stille nacht” in een a capella zetting voor mannenkoor van Fr.Grüber. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Edwin Velvis.

De toegang is vrij – wel is er een deurcollecte. Aanvang 20.00 u. – kerkzaal open vanaf half acht.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.