Feestwens voor 40 cent in de bus

32848928666_aa010e9889_zHATTEM – Ook dit jaar verzorgt Stichting Oekraïne Projecten (SOP) een  kerstkaartenactie in de gemeente Hattem. U kunt uw kerstkaarten voor slechts € 0,40 laten bezorgen door de stichting in plaats van € 0,73 te betalen bij PostNL. De gehele opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project ‘Winterhulp’.

Oekraïne, een land dat mogelijkheden heeft tot een samenleving waar de mensen in welzijn kunnen leven. Dit willen wij graag stimuleren. Helaas heeft het land nog steeds last van de spanningen in Oost-Oekraïne. Daarnaast is de relatie tussen Oekraïne en Rusland en met Europa wankelend. Dit geeft een onzekere toekomst over de ontwikkeling van het land. De inwoners leven al geruime tijd onder de armoedegrens. Vooral voor de achtergestelde bevolkingsgroepen in Oekraïne verwacht men weer een zware wintertijd. Eén van die groepen zijn de zigeuners. SOP organiseert diverse acties om de kinderen uit de zigeunerkampen te stimuleren om naar school te gaan. Daar krijgen ze les en eten.

U kunt helpen door een kerstkaartje te sturen naar iemand die woont in Hattem. Door gebruik te maken van de kerstkaartenactie, steunt u met € 0,40 per kaart de zigeunerkindertjes en bespaart u € 0,33 per kaart. Vorig jaar hebben wij ongeveer 2.500 kaarten mogen rondbrengen en hiermee hebben wij 1.400 euro opgehaald. Dit was niet mogelijk geweest zonder uw steun. Ook dit jaar hebben wij die steun nodig om een mooi bedrag voor de allerarmsten op te kunnen halen. Dit mooie bedrag is mede gerealiseerd door extra giften! Bedankt hiervoor!

Dit jaar kunt u uw kaarten inleveren vanaf maandag 11 december tot en met donderdag 21 december bij een van de volgende adressen:

  • Evangelische Boekhandel ‘De Fontein’ (Kerkstraat 32 te Hattem)
  • Familie Keijl tussen 13:30 en 17:00 (Vliegenstein 16 te Hattem)

Vanaf zaterdag 16 december zullen de eerste kaarten rondgebracht worden. Vanaf vrijdag 22 december zullen wij al uw overige kaarten rondbrengen.

Verstuurt u geen kerstkaarten, maar wilt u Stichting Oekraïne Projecten financieel ondersteunen? Dat kan. U kunt uw gift overmaken op NL03 RABO 0325 7748 89 ten name van Stichting Oekraïne Projecten te Hattem onder vermelding van ‘Gift Winterhulp Oekraïne’.

Daarnaast zijn we elk jaar op zoek naar postbodes die ons helpen om de kerstkaarten te verspreiden door Hattem. Lijkt u dit leuk om te doen of heeft u vragen, mail dan naar: secretariaat@oekraine-projecten.nl.

Wij hopen op uw steun en dat wij uw kerstwensen mogen bezorgen.

Stichting Oekraïne Projecten

http://www.oekraine-projecten.nl/

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.