DEV verzorgt zijn traditionele KerstConcert

L1131004Het Chr. Mannenkoor ‘D.E.V.’ verzorgt maandag 18 december zijn traditionele Kerstconcert in De Open Poort te Hattem. Harm Hoeve (orgel) en Erica Vogel (dwarsfluit) verlenen hun medewerking aan de uitvoering. Het concert begint om 20 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Het programma vermeldt naast koorzang van bekende- en minder bekende kerstwerken veel samenzang. Harm Hoeve en Erica Vogel verzorgen enkele muzikale intermezzo’s. Het koor heeft een aantal prachtige nieuwe kerstwerken in studie. Enkele werken van eredirigent Bert Duijst beleven hun eerste uitvoering in Nederland. Uiteraard staat ook het bekende- en indrukwekkende ‘Cantique de Noël’ op het programma, een gezamenlijk gezongen ‘Ere zij God’. DEV sluit het concert op waardige wijze af met ‘Stille nacht’.

Erica Vogel begon al op jonge leeftijd met fluitles. Ze kreeg op haar elfde, naast de HAVO opleiding, les van Joâo Ramos Marta in de jong-talentklas van het conservatorium in Zwolle . Twee jaar achtereen won zij de hoofdprijs bij het nationaal fluitconcours en afgelopen mei vertegenwoordigde zij met succes Nederland op het internationaal fluitconcours in Boekarest. Aan verschillende cd-opnames werkte zij mee en onlangs is haar eerste eigen cd uitgekomen ‘Verborgen zegeningen’. Inmiddels volgt zij een opleiding Bachelor aan het Artez conservatorium in Zwolle en krijgt les van Gudrun Bourel. Beide medewerkenden zijn regelmatig te horen en te zien in de programma’s van Nederland Zingt.

De muzikale leiding van dit concert is in handen van Herman Weelink.

De toegang is zoals altijd vrij maar wel is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten. DEV hoopt weer op een volle kerk.

Het concert begint om acht uur in de Open Poort en de kerkzaal is open vanaf half acht.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Open Poort met de tags , , , , . Bookmark de permalink.